Pitkään olen ajatellut tehdä hyytelömuotilla suklaakoristeen. Tänään sitten sain tehtyä, ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen (vaikka suklaata ei valunutkaan muutamaan kohtaan ü)
Hyytelön ohje:
250g liivatelehtiä
375g vettä
315g sokeria
75g glukoosia
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min.
Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosi. Lisää seokseen lopuksi liivatteet. (Ohje Intohimon suklaa-kirja)
Tein puolikkaan annoksen tähän muottiin.
Laita haluamasi esine esim. muovirasiaan. Kaada päälle lämmin liivateseos. Anna hyytyä.
Poista esine hyytelöstä varovasti. Kaada hyytelömuottiin temperoitua suklaata. Kannattaa laittaa muotti vaikka pienen leikkuulaudan päälle, jotta voit napauttaa muottia pöytää vasten. Suklaasta pitää saada kaikki ilmakuplat pois. Tällä muotilla tehtäessä oli ongelmana se kun seinämät oli niin ohuet että sinne oli tosi hankala saada suklaa valumaan. Sai kunnolla naputtaa pöytää vasten että sain suklaan menemään joka paikkaan, siltiki pari kohtaa jäi ilman suklaata. Nosta muotti viileään, anna olla n.puoli tuntia. Irrota valu muotista varovasti. Käytä puuvillahanskoja tai muovikäsineitä valun irrottamiseen, jos et halua että suklaaseen tulee sormen jälkiä.
Jos muottia haluaa käyttää uudelleen joskus toiste, säilytä sitä pakastimessa.
Konvehteja ei ollut varastossani valmiina, joten laitoin astiaan suklaasikareita.
keskiviikko, 5. marraskuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.